Multi travel

Een autoverzekering afsluiten?

Geplaatst op

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering een keuze maken tussen bepaalde dekkingen. Onder andere WA autoverzekering, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco oftewel allrisk. Naast deze dekkingen heb je ook aanvullende dekkingen zoals pechhulp, rechtshulp en inzittendenverzekering.

Autoverzekering dekkingen

Als we het hebben over dekkingen bij autoverzekeringen zijn er een aantal van sprake. Een basisdekking is de meest belangrijke dekking die het vergoeden van je schades bepaalt. Bij het afsluiten van een autoverzekering ben je op zijn minst verplicht de WA verzekering af te sluiten. Bij een hoogwaardige auto wordt er vrijwel snel gekozen voor een uitgebreidere verzekeringspakket zoals WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco. 

Afsluiten WA verzekering

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering oftewel WA verzekering is een soort basisverzekering die je voor je voertuig kunt afsluiten. Bij een WA verzekering wordt je vergoed als je schade aan anderen hebt veroorzaakt. Als je schade oploopt, kan dat niet met een WA verzekering vergoed worden.

WA+ beperkt casco aangaan

Deze verzekering is een aanvulling op de WA basisverzekering. Bij het aangaan van een WA+ beperkt casco ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar ook verzekerd voor de volgende schade situaties: botsing met een dier, ruitbreuk, brandschade, schade door hagel, storm of overstroming en schade door joyriding, diefstal of inbraak. Je kunt bij Univé autoverzekering gemakkelijk je maandelijkse kosten voor je autoverzekering berekenen.

Ondertekenen WA+ volledig casco

Bij het aangaan van een WA+ volledig casco, wordt je volledig gedekt voor de schade die je met je voertuig veroorzaakt. Bij total loss-verklaring heb je de mogelijkheid om de dagwaarde van je auto terug te krijgen. Bij schade door diefstal wordt je daarnaast ook door vandalisme gedekt. Ook wordt de schade die door jou veroorzaakt is gedekt. WA+ volledig casco wordt ook wel allrisk genoemd.

Aanvullende dekkingen

Pechhulp

Onder pechhulp is er sprake van hulp die je verleent kan worden als je met je voertuig langs de weg met pech stil staat. Bij pechhulp kan je denken aan het wegslepen van je auto naar een garage voor reparatie, reparatie ter plekke of het regelen van een vervangend vervoer. 

Rechtshulp

Een rechtshulp kan omschreven worden als rechtsbijstandverzekering. Bij het leiden tot juridisch geschil kan er juridische hulp ingeschakeld worden, indien je een rechtsbijstandverzekering aan bent gegaan. Deze hulp wordt vervolgens door je verzekeraar vergoed.

Inzittendenverzekering

Bij het kiezen voor een inzittendenverzekering, ben je verzekerd voor het gewond raken, overlijden of eigendomsschade. Dit is geldig voor zowel bestuurders als passagiers. Daarnaast kan een inzittendenverzekering je indekken tegen medische kosten zoals ziekenhuisopname, revalidatie en behandelingen. Het kan wel nuttig zijn om dit bij je autoverzekering mee te nemen om de financiële gevolgen van je ongeval te verkleinen.

Gerelateerde berichten

Welke delen van je auto kun je altijd hergebruiken?

Of je nou een onderdeel vervangt van je auto of je dumpt de hele auto, veel auto-onderdelen kunnen hergebruikt worden of worden gerecycled. Kapotte...

Lees meer

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden