Multi travel

Welke delen van je auto kun je altijd hergebruiken?

Geplaatst op

Of je nou een onderdeel vervangt van je auto of je dumpt de hele auto, veel auto-onderdelen kunnen hergebruikt worden of worden gerecycled. Kapotte voorruiten, gebruikte oliefilters, aluminium velgen, batterijen en bumpers maken deel uit van de onderdelen die eigenlijk nooit weggegooid moeten worden van een auto.

Oliefilters

Een oliefilter bestaat bijna alleen maar uit recyclebaar materiaal, dus we raden dan ook zeker aan om deze gewoon bij de stort te gooien bij de staalafdeling. Het oliefilter bestaat namelijk uit staal wat makkelijk nog een keer gebruikt kan worden.

Auto glas

Als we kijken naar de statistieken van de Verenigde Staten worden er 15 miljoen voorruiten vervangen per jaar en een meerderheid van deze ruiten komt bij stortplaatsen terecht. Vroeger was het moeilijk om dit glas te recyclen, omdat het glas tussen twee lagen plastic is verwikkelt. Maar door verbeterde technologie kan dit nu makkelijk gerecycled worden. Veel autobedrijven werken dan nu ook samen met recyclebedrijven om verspilling tegen te gaan.

Motoren en versnellingsbakken

Van plan om de motor van je auto te vervangen? Er is een grote kans dat je nog iemand anders blij kan maken met je oude. Veel monteurs kunnen van een oude motor namelijk een zo goed als nieuwe maken. Dit is een groene, goedkope resolutie voor een duur probleem. In sommige gevallen kan een monteur van je oude motor zelfs een betere maken door middel van gebruik van nieuwere motoronderdelen.

Batterijen

Uit cijfers van de Verenigde Staten blijkt dat autobatterijen het meeste gerecyclede product is, met een recycle-ratio van 98 tot 99%. Daar, maar ook in Nederland, is het verplicht voor garages om gebruikte batterijen te recyclen. Dat komt omdat batterijen giftige chemicaliën bevatten, zoals lood en die zijn echt heel schadelijk voor het milieu.

Conclusie

Er zijn tientallen onderdelen van de auto die hergebruikt kunnen worden, maar voor de meeste van deze onderdelen ligt het heel erg aan de staat van de auto. In deze blog hebben we vier onderdelen die vrijwel altijd opnieuw gebruikt kunnen worden. Als je zoekt naar schadeautos, raden wij aan om op bovenstaande onderdelen te letten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden