Multi travel

5 tips voor kamperen met kinderen

Geplaatst op

Voor ouders klinkt het idee van een gezinscamping zonder technologie en andere afleiding voor een paar dagen vaak wenselijk. Dat wil zeggen, totdat ze naar de camping rijden en de beroemde vraag horen: “Zijn we er al?”. Met een beetje extra voorbereiding kun je echter een prachtige reis maken, mooie herinneringen creëren en je kinderen helpen een levenslange interesse in de natuur en het buitenleven te ontwikkelen. In dit blog geven we je tips hoe je een leuke kampeertrip kunt hebben met je kinderen.

Plan samen je kampeerreis

Kinderen en tieners willen gehoord worden. Geef ze een stem over waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Dit geldt ook voor maaltijden, snacks, drankjes en amusement. Als ze het gevoel hebben dat hun inbreng wordt gewaardeerd en dat ze dingen kunnen zien en doen die hen interesseren, dan zijn ze waarschijnlijk net zo enthousiast als jij over het idee.

TV kijken op de camping

Met een satelliet tv op de camping kun je je kinderen vermaken zonder al te veel moeite. Met een satelliet tv kun je Nederlandse en Belgische televisieprogramma’s kijken en heb je daarnaast een sterke ontvangst mits goed geïnstalleerd. Het voordeel hiervan is dat je kinderen vermaakt worden zonder dat je hier al te veel tijd in hoeft te steken!

Ga eerst proefkamperen

Je kinderen zullen meer vertrouwen hebben in kamperen als ze weten wat ze kunnen verwachten. Probeer je eerste buitenavontuur met de kinderen in de achtertuin. Het is veel werk om nergens heen te gaan, maar de beloning is een leukere reis in de toekomst. Ten eerste, al je apparatuur bij elkaar krijgen. Print een campingchecklist voor je kinderen om hen te leren dat kamperen zowel leuk is als werken, en dat iedereen moet binnenwippen. Ze maken deel uit van je campingteam – geen gasten om op te wachten. Dit is ook een geweldige tijd om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt. Leer je kinderen hoe de tent op te zetten, of maak de trailer of camper klaar voor gebruik. Dan is er een overnachtingsavontuur. Laat ze buiten slapen, zodat ze kunnen wennen aan nachtgeluiden.

Maak je klaar voor je reis als team

Kinderen, vooral jongeren, weten vaak niet hoe ze meer dan vijf minuten van tevoren moeten plannen. Ze leven in het nu. Dit is een goede gelegenheid om hen te leren hoe ze georganiseerd moeten worden en te anticiperen op toekomstige behoeften. Als je klaar bent om te gaan, geef elk kind zijn eigen checklist en de verantwoordelijkheid om zijn eigen spullen in te pakken

Probeer eerst een kort uitstapje

Als je kinderen nog nooit een road trip hebben meegemaakt, kun je het beste klein beginnen met een weekendje weg naar een lokale camping, waar de beschaving nog binnen handbereik is. Dit geeft iedereen in uw gezin de kans om te zien hoe kamperen echt is. Als en wanneer je toch de open weg op gaat, rij dan niet urenlang achtereen. Breek het in kortere segmenten op, zodat uw kleintjes eruit kunnen stappen en wat energie kunnen verbranden.

Gerelateerde berichten

De fiets: geschiedenis en oorsprong

Er zijn veel onbekendheden in de geschiedenis van de fiets. Dat is best wel opvallend, aangezien het zo’n alledaags vervoersmiddel is. In deze blog...

Lees meer

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden