Multi travel

Zo maak je je eigen sushi rollen

Geplaatst op

Sushi rollen, of ‘maki sushi’ in het Japans, is het bekendste soort type sushi uit Japan en het wordt gegeten over de hele wereld. Dit soort sushi wordt gemaakt door een verscheidenheid aan ingrediënten in rijst en knapperig nori-zeewier als verpakking. De meest voorkomende ingrediënten voor maki sushi zijn zalm, tonijn en avocado. Thuis maki sushi maken kan erg leuk zijn, omdat je alle ingrediënten die jij lekker vindt kunt mixen om een nieuw sushi-meesterwerk te creëren. In deze blog lees je hoe je dit aanpakt.

5 stappen

1.     Allereerst bereid je de sushi-rijst. Om de sushi-rijst te maken, wordt de plakkerige rijst gemengd met een speciaal sushi-rijst azijn. 

2.     Bedek de sushi-rolmat voor tweederde met nori-zeewier en leg de sushi-rijst erop tot ongeveer een centimeter hoog.

3.     Voeg je ingrediënten toe aan de rijst. Hier mag je creatief zijn en kun je elke combinatie maken die je zelf wil. 

4.     Nu ga je rollen. Gebruik de houten rolmat om de ingrediënten op te rollen terwijl je de rol goed strak houdt. Als je klaar bent met rollen, wordt het vocht uit de rijst opgenomen door de nori waardoor het aan elkaar blijft kleven tot een mooie sushirol. 

5.     Nu kun je de rol in stukken snijden en serveren met wat sojasaus en wasabi. Eet smakelijk!

Tips

–        Pak je sushi-rolmat in met huishoudfolie. Zo is de mat makkelijk schoon te maken en blijft de rijst niet plakken.

–        Gebruik een kom met water zodat je je vingers nat kunt houden bij het bereiden van je sushi-rol. Als je vingers te droog zijn blijft de rijst aan je vingers kleven.

–        Voor een uramaki- of inside-out-rol maak je de nori aan de binnenkant en de rijst aan de buitenkant. Wil je eerst nog inspiratie opdoen en erachter komen welke sushi-rol je favoriet is? Bestel je sushi in Hoofddorp en probeer alle maki sushi’s uit. Daarna kan je zelf aan de slag en kan je ze namaken. Succes!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden