Multi travel

Wereldstad in eigen land – ga op uitje in Amsterdam

Geplaatst op

We zijn nogal geneigd om voor een weekendje weg al snel een bestemming over de landsgrenzen te zoeken. Londen, Barcelona, Praag of Budapest zijn allen bijzonder populair voor citytrips. Amsterdam wordt echter vaak niet eens in overweging genomen, terwijl er genoeg te doen is. Het is logisch dat je niet aan Amsterdam denkt als je uit die regio komt, maar voor de mensen uit de provincie is het toch een plek waar ze niet vaak komen. Daarom in deze blog een aantal tips die een van jouw citytrip in eigen land een onvergetelijke ervaring maken.

Bezoek een van de vele musea

Niet voor niets komen duizenden toeristen van over de hele wereld naar Amsterdam om kunstwerken van Rembrandt en van Gogh te zien. Het Rijksmuseum en het van Gogh museum zijn beiden Nederlandse musea die iedere Nederlander ooit in zijn of haar leven gezien moet hebben. Al is het maar om een belangrijk deel van de Nederlandse historie in levende lijve te zien in plaats van in de geschiedenisboeken. Twee grote voordelen; het is niet duur en je zit dichtbij andere highlights van Amsterdam, zoals het Vondelpark en de grachten.

Doe een rondvaart

Als je een uitje in Amsterdam moet bedenken ligt een rondvaart natuurlijk redelijk voor de hand, maar dat maakt het niet minder interessant. Daarnaast zijn er tientallen verschillende rondvaarten, die een stuk uitgebreider en interactiever zijn dan puur rondjes varen in een boot. Ga bijvoorbeeld op een drakenboot waarbij je zelf moet peddelen, terwijl iemand het tempo aangeeft op een trommel. Of doe een van de vele rondvaarten waarbij je kunt genieten van een diner of een feestavond. Als je in de goede periode gaat is het Amsterdam Light Festival ook zeker een aanrader.

Gooi het over een andere boeg

Naast de standaard culturele uitjes waar de rest van de wereld ook voor naar Nederland komt, is er in Amsterdam nog genoeg waar je misschien niet meteen aan denkt. Ga bijvoorbeeld naar de Heineken Experience vlakbij het museumplein om alles mee te krijgen van Heineken door de jaren heen, en geniet van een (of twee) biertjes op een dakterras aan de rand van het centrum. Of doe een leuke kookworkshop met vrienden of collega’s. Daarnaast zijn er bijna altijd voorstellingen in het Carré, de Ziggo Dome of AFAS Live. Zodat je ook ’s avonds niets tekort hoeft te komen. Uiteraard is het uitgaansleven ook bruisend genoeg om jezelf een weekendje te vermaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden