Multi travel

Welke spullen moet je meenemen met de auto op wintersport?

Geplaatst op

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk voor een heerlijk weekje wintersport. Skiën, snowboarden, een lekker drankje en een goede schnitzel in de zon, wat wil een mens nog meer? Toch moeten veel mensen vaak een behoorlijk stuk rijden, voordat ze op hun bestemming arriveren. Welke spullen moet je meenemen wanneer je met de auto op wintersport gaat? In deze blog vertellen we meer over de spullen die niet mogen ontbreken.

Winterbanden en sneeuwkettingen

Het is in veel Europese landen verplicht om met winterbanden te rijden. Wanneer je bijvoorbeeld op wintersport naar Frankrijk of Oostenrijk gaat, dan dien je zeker winterbanden te hebben. Mocht je ze niet hebben, dan riskeer je een flinke boete. Veroorzaak je schade aan de auto en heb je geen winterbanden? De autoverzekering dekt deze schade dan niet en je kunt zelf volledig aansprakelijk gesteld worden voor de autoschade. Neem ook sneeuwkettingen mee op wintersport, aangezien het in veel gebieden verplicht is om deze kettingen te gebruiken. Dit wordt aangegeven met een rond blauw bord met daarop het symbool van een sneeuwketting.

Gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een verbanddoos

Heb je autopech of is er sprake van een ongeval waardoor je stil aan de weg komt te staan? Een gevarendriehoek en veiligheidshesjes zorgen er in dat geval voor dat je veilig langs de weg kunt staan. Daarnaast kan een verbanddoos ook handig zijn en in sommige landen zelfs verplicht. De politie kan erom vragen, dus is het slim de verbanddoos niet helemaal onderin de koffer te leggen.

Alcoholtest

Op wintersport naar Frankrijk? Neem een alcoholtest mee, want in Frankrijk is het verplicht. Je krijgt er tegenwoordig dan wel geen boete meer voor, toch blijft het meenemen van de alcoholtest verplicht.

Vignet

In zowel Oostenrijk als Zwitserland heb je een vignet nodig op de snelwegen. De vignet kun je op je voorruit plakken en is verkrijgbaar bij de ANWB of aan de grens.

Reisverzekering en autoverzekering

Ga je regelmatig op wintersport? Sluit dan een reisverzekering af met wintersportdekking. Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen ziekenhuisopname in het buitenland, ongevallen, verlies en diefstal, beschadiging en vroegtijdige terugkeer. Bekijk ook welke mogelijkheden hiervoor zijn binnen je zorgverzekering en autoverzekering, om ervoor te zorgen dat je onbezorgd op wintersport kunt.

Ben je geïnteresseerd in wintersport in Oostenrijk of Frankrijk? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Romex Restate. Bij dit bedrijf kun je terecht voor bijvoorbeeld een appartement in Tirol, Kaprun, Niederau of Portes du Soleil. Bestemmingen die erg populair zijn onder wintersporters.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden