Multi travel

Vier redenen om op een cruise door de Caribbean te gaan

Geplaatst op

Met de wintermaanden in aantocht is een cruise door de Caribbean, of het Caribisch gebied een reis die bij veel mensen, zowel nationaal als internationaal, hoog op het lijstje staat. In deze blog hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het een goed idee is om op een dergelijke trip te gaan.

Het begint bij de opstapplaats

Iedere cruise heeft een begin- en eindpunt nodig. Als je op een Caribbean cruise gaat is de opstapplaats vaak in de grootste cruisehaven ter wereld; de haven van Miami. Dit betekent dat het begin van deze fantastische trip op het strand van Miami kunt starten. Als je het goed plant kun je nog een paar dagen genieten op South Beach voordat je aan boord gaat.

De bestemmingen in het Caribisch gebied

Hoewel je de keuze hebt uit diverse cruises die allen door het Caribisch gebied varen, zijn vrijwel alle bestemmingen de moeite waard. Enkele populaire bestemmingen die op de route van de meeste cruises liggen zijn; de Bahama’s, Haïti, Jamaica, Puerto Rico, St. Maarten, Aruba, Cozumel (Mexico) en Honduras. Op die manier krijg je een groep eilanden en landen te zien die anders een stuk lastiger te combineren zijn in één reis. Een cruise is dus daadwerkelijk de handigste manier om al deze prachtige bestemmingen te bezoeken.

De excursies

Een cruise betekent niet dat je af en toe aanmeert en dan een paar uurtjes hebt om het dorpje te ontdekken, alvorens je weer aan boord moet. Op iedere bestemming heb je een keuze uit verschillende excursies die je kunt doen om echt de landen te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een jungle tocht in Jamaica of duiken in het kristalheldere water van Barbados.

De cruise zelf

Uiteraard mogen we het cruiseschip zelf niet vergeten. Op deze gigantische schepen wordt het varen van bestemming naar bestemming ook een ervaring om nooit te vergeten. Er is vaak aan werkelijk alles gedacht. Zo heb je vaak de keuze uit een groot aantal restaurants, zijn er voldoende winkels waar je belastingvrij kan shoppen, is er alles uit de kast gehaald op het gebied van entertainment en kun je genieten van het uitzicht. Zowel in het zwembad op het bovenste dek als op het balkon van je suite.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden