Multi travel

Verschillende wereldgerechten en lekkernijen

Geplaatst op

Als het gaat om het maken van grote en verre reizen, dan gaat het niet alleen om de werkelijk afstand die je aflegt. Het is net zo belangrijk om een ervaring op te bouwen die jouw eigen leven even goed in perspectief zet. Een aantal mooie manieren waarop je dit gevoel van perspectief kunt beleven zoals het leren van een nieuwe taal, het afspreken met mensen uit andere culturen of het nuttigen van bijzonder buitenlandse gerechten en lekkernijen. Er is namelijk een zaak die voor elk mens op aarde geldt, waar deze ook vandaan komt: geen mens kan zonder eten. Een tweede waarheid is dat er in verschillende culturen naast de broodnodige voeding er ook ruimte is voor lekkernijen in de vorm van desserts, taarten, gebakjes, etc. In deze blog willen we een aantal erg bijzondere en overheerlijke lekkernijen met je delen. Lees dus snel verder!

Bonbons

De bonbon is ons allemaal hier in het Westen wel bekend. Het zijn deze overheerlijke chocolaatjes al dan niet gevuld met zachte praliné of bijzondere zoetigheden. Het is dus ook niet gek dat deze heerlijke chocolaatjes ook vaak in de zakelijke markt gebruikt worden. Het is tegenwoordig vrij gebruikelijk om een relatiegeschenk te doen in de vorm van bijvoorbeeld een bonbon met logo van het bedrijf

Polvorones

Polvorones zijn bijzondere lekkernijen die je vooral zult vinden in Spanje. Het wordt meestal vooral gegeten tijdens de kerstperiode. Dit is voor Spaanse begrippen vanaf 24 december, tot 6 januari, wanneer de drie koningen zijn geweest. De polvorones zijn een soort koekjes die voor een groot deel bestaan uit samengedrukt poeder (polvo in het Spaans). Dit betekent dat het een groot kruimel festijn is. Desalniettemin is de traditie al heel oud en daardoor diep geworteld in de Spaanse traditie van het vieren van de zonnewende.

Tanghulu

Tanghulu is het typisch Chinese dessert en lekkernij wat eigenlijk ook nog vrij eenvoudig is. Het is als het ware niets anders dan gekarameliseerd fruit zoals appel of sinaasappel op een stokje. Het wordt vooral veel in de hoofdstad van China gegeten, maar is ook op veel plekken buiten China erg populair.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden