Multi travel

Top 5 dingen om te doen in Tanzania & Zanzibar

Geplaatst op

Tanzania is de thuisbasis van Afrika’s hoogste berg, een aantal beroemde nationale parken, wildreservaten en is een van de top bestemmingen van het continent. Een rondreis in Tanzania wordt steeds populairder. Met een rijke cultuur en een grote diversiteit aan wilde dieren is er genoeg te zien en te doen.

1. Beklim de Kilimanjaro

Met een hoogte van 5.895 meter boven de zeespiegel is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika, wat hem zeer populair maakt bij klimmers van over de hele wereld. De berg bestaat uit drie toppen – Shira, Kibo en Mawenzi – met de Uhuru piek op de Kibo kraterrand als hoogste. Het beklimmen van deze slapende vulkanische berg is niet eenvoudig. Er zijn echter tal van tour opties, die rekening houden met verschillende klimmogelijkheden. Wandeltochten zijn ook beschikbaar op lagere niveaus van de berg, waar reizigers het Shira Plateau, kraters en wilde dieren kunnen verkennen terwijl ze genieten van een prachtig uitzicht. Het natuurpark rondom de berg is een UNESCO-werelderfgoedlijst, waarvan kan worden genoten door degenen die niet willen klimmen.

2. De eindeloze vlaktes van het Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti National Park is het oudste en populairste nationale park van Tanzania. Het is ook een werelderfgoed dat onlangs werd uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen. Het is beroemd om zijn jaarlijkse migratie, waarbij zo’n zes miljoen hoeven de open vlaktes verpletteren, aangezien meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson’s gazellen zich verplaatsen voor verse weide. Maar het maakt niet uit wat de tijd van het jaar is, de Serengeti biedt aantoonbaar het meest sprankelende wild in Afrika, met grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden op duizenden elanden, topi, kongoni, impala’s en Grant’s gazellen. Het spektakel van roofdier versus prooi domineert het grootste park van Tanzania. Bijna uniek zijn de drie Afrikaanse jakhalzensoorten die hier voorkomen, naast de gevlekte hyena en een groot aantal ongrijpbare kleine roofdieren, variërend van de insectenetende aardwolf tot de prachtige dienstkat.

3. Ballonsafari

Een Serengeti ballonsafari is iets om niet te missen als je op weg bent naar Tanzania. Bij zonsopgang wordt de stilte van de vlucht alleen onderbroken door het af en toe oplaaien van de krachtige branders en het zwakke geluid van een vogel of dier ver daaronder. De sensatie is onbeschrijflijk. Je zult genieten van een heerlijke champagne terwijl je zachtjes over de boomtoppen van de prachtige Seronera rivier zweeft of majestueus hoog boven de beroemde Serengeti Migratie of Moru Kopjes drijft. In een regio met een aantal van de beste ballonvaarten ter wereld, zal de uitzonderlijke rust van dit unieke en bijna bovennatuurlijke uitzicht op de wereld een herinnering zijn die je altijd kunt koesteren.

4. Ngorongoro krater – de wieg van de mensheid

De Ngorongoro krater, de thuisbasis van meer dan 25.000 dieren, is een bekende plek van verwondering en een UNESCO werelderfgoed. In de vulkanische caldera van het Ngorongoro Conservation Area leven mensen naast wilde dieren. De krater werd gevormd toen een reusachtige vulkaan explodeerde voordat hij twee tot drie miljoen jaar geleden instortte, en is sindsdien uitgegroeid tot een natuurlijke weide voor wilde dieren, waaronder leeuwen, gnoes, zebra’s, neushoorns en buffels. Safari’s vinden plaats binnen het natuurgebied en zijn een geweldige manier om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Olduvai Gorge is een andere belangrijke attractie in het natuurreservaat, omdat er belangrijke vroege menselijke fossielen werden ontdekt in de kloof, waardoor het een van de belangrijkste antropologische plekken ter wereld is. De antropologen Louis en Mary Leakey ontdekten zelfs een 1,8 miljoen jaar oud skelet langs de steile ravijn in 1959!

5. Bootsafari in Selous Game Reserve

Met een oppervlakte van meer dan 50.000 km² is het Selous Game Reserve het grootste wildreservaat van Afrika en een van de grootste beschermde gebieden ter wereld. Het reservaat strekt zich uit over vijf regio’s van Tanzania, die 5% van het land beslaan, en is de thuisbasis van de grootste concentraties olifanten en buffels. Luipaarden, wilde honden, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, gnoes, gnoes, antilopen en een reeks vogels zijn allemaal te zien in het reservaat, om er maar een paar te noemen. De Rufiji rivier is een belangrijk geografisch kenmerk van het reservaat en boot safari’s langs de rivier kunnen de mogelijkheid bieden om een breed scala aan flora en fauna te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden