Multi travel

Nooit meer vervelen op reis: dit zijn de 6 leukste reisspellen

Geplaatst op

Heb je een lange autorit gepland of staat je een lange vlucht te wachten? Goed nieuws! Je hoeft je niet te vervelen met onze 6 beste reisspellen. 

De belangrijkste overwegingen die we hebben bij het kiezen van een spel om mee te nemen zijn de grootte, het gewicht en de draagbaarheid van het spel. Al deze mini-reisspelletjes zijn een vinkje bij die vakjes. Maar bovenal, om als een van de beste reisgames te worden beschouwd, moeten ze ontzettend leuk zijn om te spelen!

  1. UNO

Spelers: 2-10

Speeltijd: 45 minuten

Er zijn 108 kaarten in een UNO-stapel en terwijl de meeste een nummer en een kleur hebben, zijn sommige wildcards of “pick up”-kaarten.

Het idee is om je kaarten eerder kwijt te raken dan iemand anders, omdat de spelers om de beurt kaarten neerleggen of oppakken die overeenkomen met de kleur of het nummer dat boven op de spelstapel ligt.

Er zijn gemiste kaarten, boetes en een heleboel strategie die je vermogen om te winnen kunnen beïnvloeden, en vergeet niet om “UNO” te roepen als je één kaart verwijderd bent van de overwinning of je wordt geblokkeerd voor het afmaken van het spel. Het is eenvoudig op te pakken en neer te zetten, waardoor het een van de beste reisgames voor volwassenen is.

  1. Dobble

Spelers: 2-8

Speeltijd: 10 minuten

Dobble is technisch gezien een kinderkaartspel. Maar als je het eenmaal speelt, begrijp je waarom het ook een van de beste reisspellen voor volwassenen is.

Er zijn vijf verschillende reiskaartspellen binnen Dobble, allemaal zo simpel als het maar kan. Elke kaart heeft 8 foto’s, elk met een symbool gemeen met elke andere kaart. Spelers gaan allemaal tegelijk proberen de bijpassende symbolen te herkennen en verzamelen of geven de kaarten door aan de tegenstanders, afhankelijk van welk spel je speelt.

Er kunnen maximaal 8 spelers tegelijk bij betrokken zijn, maar het is ook een van de beste reisspellen voor 2 volwassenen. Dobble is ook een goede manier om taalbarrières te doorbreken omdat het zo eenvoudig te krijgen is.

  1. Codenames

Spelers: 2-8 

Speeltijd: 15 minuten

Codenames is een geweldig spel van teamwork en strategie. Je moet op dezelfde golflengte komen als je teamgenoot om enige kans te hebben op het kraken van de puzzel. Bereid je voor op lachen, frustratie en jubelen in gelijke mate.

Het idee van Codenames is om het eerste team te zijn dat in contact komt met al hun geheim agenten. De spelers splitsen zich op in twee teams voordat ze elk een spionagemeester selecteren. De rivaliserende spymasters zitten aan dezelfde kant van de tafel, tegenover hun respectievelijke medeplichtigen/veldagenten. 25 codenamen worden dan willekeurig uit het kaartspel gekozen en in een 5×5 raster gelegd.

In de kern is het een woordverbindingsspel en het spionage-aspect draagt alleen, maar bij aan het plezier. Het zien van de willekeurige manieren waarop de geesten van de spelers woorden verbinden kan hilarisch zijn, wat betekent dat het spel leuk is, zelfs als je het niet goed doet.

  1. Catan

Spelers: 3-4

Speeltijd: 60 minuten

Catan is niets minder dan een modern klassiek bordspel. Het is net zo geliefd bij volwassenen als Carcassone Junior voor kinderen! Daarom is het een van de beste reisspellen. 

Elke speler is een kolonist die op zoek is naar een eigen buitenpost op het mythische eiland Catan. Het eiland wordt vertegenwoordigd door het bord dat bestaat uit 19 afzonderlijke zeshoeken. Deze kunnen in vrijwel oneindige combinaties worden geplaatst, wat betekent dat je elke keer met een nieuw bord kunt spelen. Elke zeshoek heeft een corresponderend aantal plaatsen op het bord.

Spelers gooien om de beurt twee die op hun beurt, en het gegooide aantal maakt het mogelijk om de bijbehorende zeshoek te produceren. Deze kunnen zowel baksteen, wol, erts, graan of hout zijn.

Door deze grondstoffen in bepaalde combinaties te verzamelen kunnen de spelers hun nederzettingen opbouwen. Je kunt ook met andere spelers handelen als ze iets hebben wat je nodig hebt. En kijk uit voor de rover die de productie op de zeshoek waar hij op zit, stopt.

Het doel van Catan is om 10 overwinningspunten te krijgen en die verzamel je voornamelijk door het bouwen van nederzettingen of steden. Er worden ook bonuspunten toegekend voor verschillende andere prestaties, zoals de langste weg of het grootste leger.

Catan is een spel van strategie, samenwerking en vaardigheid, maar je hebt nog steeds de worp van de dobbelstenen nodig om je weg te gaan. Het is ook het originele “gamers-spel” en hielp het hele bordspel fenomeen dat we vandaag de dag hebben, af te schoppen.

Bonustip: rondreis Molukken

Ervaar een onvergetelijke belevenis: boek een rondreis door de Molukken. En om ook van de reis van en naar de verschillende eilanden te genieten, speel je spellen uit dit blog. Kijk voor meer informatie over een Vakantie naar de Molukken op www.smaragd-reizen.nl/reizen-molukken

  1. Monopoly Deal

Spelers: 2-5

Speeltijd: 15 minuten

Het traditionele Monopoly is niet echt een praktisch spel om mee te nemen op reis. Gelukkig is er een editie die dat wel is! 

Met Monopoly Deal moet je nog steeds met een goede strategie komen waarbij je de grens tussen het verhogen van je banksaldo en het opbouwen van je imperium overschrijdt. Verzamel eigendomskaarten om sets te voltooien en geldkaarten om je fortuin op te bouwen terwijl je je weg naar de glorie ruilt en steelt.

  1. Bananagrams

Spelers: 2+

Speeltijd: 5 minuten

Als je een fan bent van Scrabble of soortgelijke woordspellen dan zul je genieten van Bananagrams. Het wordt ook geleverd in een schattig banaanvormig draagtasje dat perfect is om in je bagage te gooien. Een van de handigste mini-reisspelletjes.

De spelers kunnen pas winnen als er minder stenen in het peloton zitten dan de spelers. Zodra dit gebeurt, wint de eerste speler die al zijn stenen heeft opgebruikt en “bananagram” schreeuwt. Dat is op voorwaarde dat al hun woorden legitiem zijn. Als er slechte spellingen zijn dan worden ze gekroond tot de ‘rotte banaan’.

Dit spel is gemakkelijk te leren, snel te spelen en zeer verslavend. Je hoeft geen lange woorden te kennen, je moet gewoon woorden aan elkaar kunnen rijgen. Het is leuk in kleine of grote groepen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden