Multi travel

Hoe koop je de juiste Lowa wandelschoenen?

Geplaatst op

Wil je binnenkort op pad? Dan is het aanschaffen van Lowa wandelschoenen een goed idee. Wel zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van wandelschoenen. Wees voorzichtig en neem de tijd. Daarmee voorkom je dat je uiteindelijk op schoenen loopt die blessures veroorzaken. Hoe koop je de juiste Lowa wandelschoenen? Lees snel verder voor het antwoord!

Koop veilige schoenen

Lowa wandelschoenen zijn schoenen van hoge kwaliteit die uitgebreide tests hebben doorstaan met de nadruk op veiligheid. Goede schoenen moeten comfortabel zijn en veilig om de hele dag te dragen. Je moet jouw voet bijvoorbeeld nergens aan kunnen stoten. Zoek naar comfort en een goede pasvorm die jouw voet of tenen niet afknelt. Goede schoenen hebben vaak een rubberen onderkant met een kussentje.

Kies het juiste gewicht voor jouw voetmaat

Als je Lowa wandelschoenen koopt, moet het gewicht het belangrijkste onderdeel zijn. Ga na wat jouw normale wandelgewicht is. Het gewicht van jouw rugzak, tent en het eten moet gelijk zijn aan of minder zijn dan jouw normale wandelgewicht. Dit is om blaren en andere blessures bij het wandelen te voorkomen.

Controleer de kwaliteit van de buitenzool

Koop een schoen van goede kwaliteit met een uitstekende buitenzool. Zoek naar een soepele loop zonder scherpe stenen of randen. Vermijd scheuren of andere afwijkingen in de buitenzool. Je wilt dat de hele schoen net zo goed is als de binnenzool en de zolen moeten net zo goed zijn als de binnenkant van het bovenwerk. Dit om afbrokkeling van de bovenkant van de voeten door wandelen te voorkomen. Je wilt niet dat de afslijting alleen op het slijtagepunt zit, maar in de hele bovenkant van de schoen. Ze moeten goed aanvoelen als je ze draagt, en ze moeten sterk genoeg zijn om lang gedragen te worden. Daarmee worden blaren en andere blessures bij het wandelen voorkomen.

Let op de details van de schoen

Koop een lichtgewicht schoen die even comfortabel is als de schoen van gemiddeld gewicht. Je wilt dezelfde hoeveelheid demping in de voet en wreef als in de tailleband. Je wilt een schoen die veel grip biedt, en gedragen kan worden op gras en de rotsen van de beek. Zoek een schoen die goed past en stevig is.

Kies voor duurzaamheid

Kies voor Lowa wandelschoenen die duurzaam zijn en lang meegaan. Veel wandelen vereist geen superlichte, ultra-comfortabele schoen. Je kunt tonnen kleren, schoenen en sokken inpakken en de schoenen opbergen als je thuiskomt. Als je voorzichtig bent en je goed voorbereid gaan de Lowa wandelschoenen lang mee. Was en droog ze op tijd. Als de schoen in goede staat is, moet hij wel tegen een stootje kunnen. We wensen je veel wandelplezier!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden