Multi travel

Hoe de perfecte road trip te plannen in een huurauto

Geplaatst op

Er gaat niets boven een road trip als je van avontuur en natuur houdt. Om optimaal te genieten van landschap en reis zijn een goede voorbereiding en leuk gezelschap belangrijk. Volg deze tips om er zeker van te zijn dat je volgende road trip je beste wordt.

Do’s en don’ts voor de perfecte road trip in een huurauto

Zelfs als je al een auto hebt, kan het huren van een auto je wat extra ruimte of een betere kilometerstand bieden dan je eigen auto heeft. Autoverhuurbedrijven houden hun auto’s in goede conditie, wat een pluspunt is als je zich zorgen maakt dat je eigen auto de lange afstand misschien niet lang volhoudt.

Regel je verzekering van te voren

Moet je aan de balie een autoverzekering afsluiten of heb je die van te voren al afgesloten? Als je in het bezit bent van je eigen auto, is het mogelijk dat je polis ook huurauto’s dekt. Controleer dit op voorhand bij je verzekeraar en zorg dat je de juiste papieren meeneemt naar het autoverhuurbedrijf.

Zorg voor entertainment voordat je gaat

Laat je niet verleiden om satellietradio te huren bij het autoverhuurbedrijf. Er zijn vele goedkope manieren om muziek, audioboeken en podcasts te downloaden. Neem gewoon je smartphone en een goede oplader mee, en je bent voorzien.

Maak een praatje met de lokale bevolking

Locals zijn niet alleen leuk, ze zijn beter geïnformeerd dan Yelp of TripAdvisor. Op zoek naar een geweldige plek om te eten? De truc om goede aanbevelingen te krijgen is om zo specifiek mogelijk te zijn. Vraag niet alleen om een goed restaurant voor pizza’s. Laat ze weten dat je van dunne korst en veel topping opties houdt, en wat voor sfeer of muziek je zoekt.

Check de weersomstandigheden

Controleer voordat je op reis gaat, welke wegcondities er nog voor je liggen. Weersomstandigheden veroorzaken ongelofelijk veel ongelukken op de weg. Stormen, sneeuw, ijs, zware regen, hagel, dichte mist en hevige zijwind kunnen zeer gevaarlijke wegomstandigheden veroorzaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden