Multi travel

Hoe de bakfiets de wereld veroverde

Geplaatst op

In Nederland zijn fietsen erg normaal; zo normaal zelfs dat Nederland meer fietsen dan inwoners telt. Langzamerhand zijn steeds meer landen bezig om fietsen te integreren in het dagelijkse leven omdat ze het nut inzien van dit schone, eenvoudige alternatief. De bakfiets is de meest handige fiets van allemaal, daarom gaan we in deze blog kijken hoe de bakfiets is ontstaan en hoe andere landen de bakfiets gebruiken. Een bakfiets kopen raden we in Nederland aan aan mensen met kleine kinderen of mensen die veel pakketjes en goederen snel moeten rondbrengen.

Nederland

Een bakfiets is een transportfiets met twee of drie wielen waarmee je eenvoudig goederen kunt verplaatsen. De oorsprong van de bakfiets is niet precies te herleiden, maar wel weten we dat de Duitse familie Kestein de fietsen op grote schaal verkocht in 1924. Zij werden gezien als de Mercedes onder de bakfietsen.  In Nederland werd de bakfiets altijd gebruikt door kooplieden en werkers zoals de melkman of brouwer. Zij brachten in de stad de producten langs bij koophuizen. Als je de melkman zag rijden op zijn bakfiets met zijn belletje wist je dat je heerlijke verse melk kon verwachten. Tegenwoordig zie je de bakfiets eigenlijk alleen nog terug als ideaal vervoermiddel voor ouders met kleine kinderen. Rond het jaar 2000 werd de bakfiets namelijk populair voor het vervoeren van kinderen. Momenteel zien we steeds meer en meer elektrische fietsen de markt bestormen, zo ook bij bakfietsen. PostNL maakt gebruik van elektrische bakfietsen om flexibel in de stad of op drukke plekken de post te bezorgen. Met een fiets kun je namelijk veel effectiever te werk gaan dan met een grote bus. 

Amerika

Amerika, het land van de industrie en de grote voertuigen kent tegenwoordig ook steeds meer fietsen. Vooral in liberale steden zoals San Francisco en New York zijn fietsen steeds populairder aan het worden. In de VS rijden momenteel duizenden bakfietsmoeders en vaders die hun boodschappen doen in bakfietsen of hun kinderen naar school brengen.

Tropische landen

Het is erg interessant om te zien dat bepaalde landen een andere invulling geven aan de bakfiets. Zo worden in Indonesië de broden en ander straatvoedsel op straat verkocht in speciale bakfietsen. Ook zijn hier de fietstaxi’s erg populair. Als je Thailand bent kun je vaak beter in een bakfietstaxi stappen dan in een auto. Zo zie je meer van de omgeving en kun je cultuur beter opnemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden