Multi travel

Het bijzondere verleden van Schokland

Geplaatst op

Nederland telt dertien watericonen; Schokland is daar één van. Sinds de inpoldering is Schokland een eiland dat op het droge ligt. Je zou het misschien niet zeggen, maar Schokland is een unieke plek waar vaak archeologische vondsten worden gevonden. Sommige vondsten zijn wel duizenden jaren oud. Het is een plek die je zeker een keer zou moeten bezoeken!

UNESCO

Door de vele archeologische vondsten besloot UNESCO in 1995 om Schokland uit te roepen tot werelderfgoed. Schokland is een mooi bewijs dat er en heel lang mensen op Schokland hebben gewoond, vanaf de prehistorie tot aan de drooglegging van de Noordoostpolder.

Schokland als eiland

Als je ziet hoe rustig en vredig Schokland er nu bij ligt, zou je nooit zeggen dat het vroeger wel eens anders was. Schokland stond als eiland symbool voor de strijd tussen Nederlanders en het water. Eeuwen leefden mensen op Schokland van de visserij en overzeese handel, maar door de vele overstromingen moesten ze het eiland verlaten. Toch heeft Schokland zelfs nu nog meer dan genoeg te bieden.

Bodemschatten van Schokland

Ondanks dat er geen mensen meer wonen op Schokland, is er nog genoeg te doen. Zo staat in het hart van Schokland het museum Schokland. In het museum heb je de mogelijkheid om vondsten te bekijken en word je meegenomen door de interessante en boeiende geschiedenis van het eiland, van de ijstijd tot nu. Een leuk extraatje is de Archeoroute, waarbij kinderen kennismaken met hun leeftijdsgenoten uit de tijd dat er nog mensen leefden op Schokland. Ook is er een prachtige, historische kerk te vinden die stamt uit het jaar 1834. Hou je van varen? Probeer dan eens een vaartocht over het IJsselmeer, waarbij schippers je alles vertellen over het verleden van het bijzondere eiland Schokland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden