Multi travel

Een vloer waarmee je kunt besparen

Geplaatst op

Is een laminaatvloer nog steeds een populaire keuze? Of wordt het vloertype beschouwd als verouderd en uit de mode? Hoewel hardhouten vloeren nog steeds een van de populairste trends zijn, kan niet iedereen zich dit type veroorloven. Laminaat is dus een geweldig, betaalbaar alternatief. Veel laminaatvloeren lijken zoveel op hardhout dat het moeilijk is om het verschil te zien. Niet alleen lijkt het op hardhout, er zijn ook nieuwe stijlen die natuurstenen tegels nabootsen. Of je nu de voorkeur geeft aan stenen tegels of hardhout, met laminaat kun je dezelfde look bereiken. Dit laatste is ook het geval bij een PVC-vloer. We willen je helpen kiezen tussen laminaat, PVC of hardhout. Als je lekker kunt besparen, dan hou je geld over voor extra vakanties!

De voor- en nadelen van laminaatvloeren ten opzichte die van PVC

Bij vrijwel elk type vloer zijn er voordelen en nadelen. Het hangt er altijd vanaf wat je specifieke behoeften zijn. Laminaat is geen uitzondering op deze regel.  Enkele van de voordelen van dit type vloer zijn:

Gemakkelijk te installeren.

Weinig onderhoud (zie: beste laminaat stofzuigers).

Niet duur.

Water- en vochtbestendig.(alleen de naden niet, bij PVC is dit een ander verhaal, daar zijn geen naden en in PVC zit geen hout verwerkt. Het bestaat in zijn geheel uit kunststof. 

Ziet eruit als hardhout of tegels.(PVC ook overigens)

Ondanks al deze voordelen zijn er ook een paar nadelen aan deze vloerbedekking:

Beschadigde planken kunnen niet worden geschuurd of opgeknapt.

Soms glad.

Niet waterdicht (het meeste laminaat is niet waterdicht, maar er worden nu waterdichte opties gecreëerd)

Kan er “nep” uitzien.

Verbetert de doorverkoopwaarde van woning niet. Ook PVC biedt geen waardetoevoeging aan je woning. 

Afhankelijk van je prioriteiten kan laminaat dus wel of niet een goede keuze zijn. Laten we eens kijken hoe deze vloeren zich verhouden tot een hardhoutvloer: 

Hardhouten vloer de moeite? 

Een vloer gemaakt van hardhout zorgt voor waardetoevoeging aan je woning. Het is een sterke vloer die je gemakkelijk kunt reviseren wanneer er bijvoorbeeld een plank beschadigd is. Hardhouten vloeren zijn niet dol op water. Laat het er dus niet op vallen. PVC kan er makkelijk tegen, laminaat veel beter dan de houten vloer, maar minder goed dan PVC. Het is niet verwonderlijk dat pvc vloeren door jonge ouders voor hun nieuwe woning worden aangeschaft: de kleintjes kunnen nog wel eens iets laten vallen. Daarbij is een PVC-vloer niet duur, dus houd je geld over om op reis te gaan. 

Gerelateerde berichten

Waarom we fotografie zo aantrekkelijk vinden?

In deze blog gaan we je een aantal tips geven die fotografie experts vaak gebruiken. Het is leuk om te weten wat je kunt doen op dit gebied om zo je...

Lees meer

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden