Multi travel

De mooiste bezienswaardigheden buiten de randstad

Geplaatst op

Nederland staat bomvol met interessante bezienswaardigheden, je hoeft niet per se naar Amsterdam om je te vermaken. In elke provincie is weer iets anders te doen. We pikken per provincie een hoogtepunt eruit, deze mag je niet missen als je er eens wat vrije tijd te besteden hebt!

 

Groningen

“Er gaat niets boven Groningen”, zo luidt de leus van deze provincie. En er is een heleboel te doen in de meest noordelijke provincie. Als je tijd hebt om buiten de stad Groningen te reizen, bezoek dan eens het oude vestingsdorp Bourtange: een uniek stukje geschiedenis.

 

Friesland

Op het vasteland heeft Friesland ook een boel te bieden, maar door de ligging aan de Waddenzee is deze provincie de perfecte plek om eens te gaan wadlopen. Je kunt de zee ook vanaf de andere kant bekijken door de Waddeneilanden te bezoeken.

 

Drenthe

Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. In het dorpje Borger vind je zelfs een Hunebedcentrum, waar je alles kunt leren over de historie van deze enorme stenen. Voor de kids worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals oerknutselen.

 

Flevoland

Ondanks dat de provincie nog niet zo oud is, heeft Flevoland de geschiedenis van de strijd tegen het water leuk vormgegeven. Bij Batavialand kun je een replica van het VOC-schip Batavia ontdekken, ook is er een museum en zijn er tal van activiteiten voor de kinderen.

 

Gelderland

In de grootste provincie is zoveel te doen. Langs de Ijssel liggen een aantal prachtige hanzesteden, zoals Deventer en Doesburg. Kies voor een wandel- of fietstocht langs deze historische steden. Als je meer van natuur houdt kun je natuurlijk ook op de Veluwe recreëren.

 

Limburg

Alleen de ligging maakt Limburg al uniek. In het zuiden daarvan is het heerlijk recreëren. Fietsen, wandelen of touren met de auto: de glooiing in het landschap maakt een tochtje hoe dan ook uniek.

 

Noord-Brabant

In het hartje van Noord-Brabant kun je voor echt entertainment terecht bij de Efteling. Het pretpark staat vol met attracties als achtbanen en lichtshows. Kinderen zullen hier niet meer weg willen.

 

Zeeland

Blof zong al eens over de Zeeuwse kust. Niet zo gek, want deze is prachtig. Ontdek de prachtige stranden of fiets over de dijk. Zeeland is perfect om even lekker uit te waaien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden