Multi travel

De manieren om een steak te bestellen in een restaurant

Geplaatst op

Een steak is een heerlijke stukje vleeswaar om te bestellen en op te eten. Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt kun je de steak op meerdere manieren bestellen in een restaurant. Maar wat bestel je dan eigenlijk? Daarnaast verschilt het per steakhouse hoe de steak wordt bereid en opgebakken. We helpen je daarom om een goede steakhouse in Amsterdam te vinden. Vervolgens geven we tips wat je moet zeggen bij het bestellen van een heerlijk stukje steak.

Het uitkiezen van een waardige steakhouse

Tijdens je zoektocht naar het beste steakhouse kun je starten met het beginnen van lezen van recensies. Online zijn er vaak genoeg te vinden. Het lezen van reviews moet je altijd met een korreltje zout nemen. Het gaat er uiteindelijk om wat er gezegd wordt van de steak en natuurlijk of er goede bediening aanwezig is. De hoeveelheid luxe bij een restaurant hoeft nog niks te zeggen over de kwaliteit van het eten. Je kunt dus gerust uitgaan van het gemiddelde van de meeste beoordelingen.

Hoe bestel ik mijn steak?

Wanneer je een restaurant hebt uitgekozen is het tijd om heen te gaan en de steak te bestellen. We leggen graag aan je uit op wat voor manieren een steak universeel wordt gebakken. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is het een kwestie hoelang de steak gebakken wordt. Dat gebeurt namelijk op de volgende manieren en de bijhorende redenen:

Rare: de steak wordt tot 52 graden Celsius gebakken en behoudt zijn dikke rode kleur. Het is bruin aan de oppervlakte en heel zacht aan de binnenkant. De steak is extra sappig en van binnen een stukje rauw.

Medium rare: Met een bereiding van 55 graden Celsius wordt de steak al een stukje meer doorbakken. De kern blijft nog gedeeltelijk rood van kleur en dus een beetje rauw.

Medium gebakken: Op 58 graden Celsius krijgt de steak een goede bruine bovenlaag met een aangebrachte verbrande grillpatroon. Dit is onder de steakliefhebbers een veel gekozen methode om een steak klaar te laten maken.

Goed doorbakken: een goed doorbakken steak heeft een goed bruin gekleurde oppervlakte met aangebrachte verbrande grillsporen. De kern is roze van kleur. Deze steak is een stuk steviger dan de andere steaks.

Met deze opties kun je alvast nadenken hoe jij je steak wilt hebben. Het is uiteindelijk een kwestie van proeven en ervaren. We raden aan om te starten met een medium rare of medium gebakken steak. Vanuit daar kun je al snel beoordelen of je de steak langer of korter gebakken wilt hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden