Multi travel

De leukste plekken om in Parijs te zien

Geplaatst op

Ben jij een echte francofiel? Maakt jouw rood, wit en blauwe hart een sprongetje bij het zien van de franse vlag? Dan is deze blog voor jou geschreven. Weet je dat het rood en het blauw afkomstig zijn van het wapenschild van Parijs? Laten we vandaag in deze blog eens even lekker door deze mooie stad heen gaan struinen. Check de leukste plekken die je in Parijs kunt zien.

De Eiffeltoren

Deze prachtige toren is het symbool van Parijs geworden. De Eiffeltoren werd gebouwd door de ingenieur Eiffel in 1889 voor de grote Wereldtentoonstelling die in dat jaar in de stad werd gehouden. De toren hield vele jaren de titel voor het hoogste gebouw van de wereld, tot in 1930 het Chrysler Building in New York City het stokje van deze elegante toren overnam.

Arc de Triomphe en Champs-Elysées

De bouw voor de Arc de Triomphe werd door Napoleon Bonaparte bevolen. Het omvangrijke gebouw herdenkt de Slag bij Austerlitz die plaats vond in 1806. Daarnaast is het tegenwoordig een herdenkingsmonument voor de Eerste Wereldoorlog. Onder de boog vinden we het graf van de onbekende soldaat, waarbij een eeuwige vlam brand.

Château de Versailles

Dit kasteel is het voormalige verblijf van de Zonnekoning Lodewijk XVI. Het werd later nog verschillende malen aangepast totdat het zijn huidige vorm kreeg. Je kunt de verschillende vertrekken van het paleis zien, maar ook de tuinen zijn vooral in de zomer erg mooi.

Louvre Museum

Er zijn door de eeuwen veel kunstschatten naar Frankrijk verhuisd, waardoor je in het Louvre artefacten uit verschillende perioden van de menselijke beschaving kunt zien. Er zijn diverse wereldberoemde kunstwerken te zien, zoals de Mona Lisa door Leonardo da Vinci en La Liberté guidant le peuple gemaakt door Eugène Delacroix.

Notre-Dame de Paris

Een prachtige kathedraal gelegen op Ile de la Cité, een eiland in de stad. Lange tijd was dit gebouw het symbool van Parijs, totdat de Eiffeltoren deze symboolfunctie van de Notre-Dame overnam.

Quartier Latin

Vlak naast de Notre-Dame ligt de Latijnse wijk, Quartier Latin. Dit deel van de stad staat bekend als een echte studentenwijk. En dit was al zo in de 14e eeuw. In het Quartier Latin ontmoeten intellectuelen, artiesten, schrijvers en studenten elkaar. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer. Daarnaast kun je hier ook uitstekend een hapje eten en een beetje rondstruinen.

Sacré-Coeur

Deze prachtige basiliek is gebouwd na de Frans-Duitse oorlog van 1870. De basiliek is gewijd aan het Heilige Hart van Christus. De bouw was een poging om vergiffenis te krijgen voor de zonden die in de oorlog gepleegd waren. Vanaf de heuvel waarop de basiliek gebouwd is, heb je een schitterend uitzicht op de stad. Vooral in de avond is dit indrukwekkend, omdat je pas echt kunt zien waarom Parijs de ultieme lichtstad is.

Cimetière du Père Lachaise

Een zeer bijzondere ervaring is een wandeling op de begraafplaats van Père Lachaise. Dit is tevens de beroemdste van de hele wereld. Er liggen veel beroemdheden begraven, zoals Edith Piaf, Eugène Delacroix, Jim Morrison, Oscar Wilde, Jean de la Fontaine of Molière. Wil je een van je idolen eer betonen, dan kun je dat hier doen. Daarbij is het ook erg bijzonder om de graven te bezichtigen, dit zijn namelijk complete huisjes en sommigen zijn al honderden jaren oud.

Conclusie

Parijs is een stad waarin je uiteenlopende dingen kunt doen, die stuk voor stuk een geheel eigen sfeer uitstralen. Juist de diversiteit maakt Parijs de stad die ze is. Veel plezier met het ontdekken of herontdekken van de stad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden