Multi travel

De hoogtepunten van Leiden

Geplaatst op

Als je een keer in Leiden bent, is het zeker aan te raden een stadswandeling door deze historisch stad te doen. Leiden heeft van alles te bieden: vele musea, prachtige grachten en gezellige kroegen.

 

Historie

De stad Leiden staat bomvol met cultuurhistorische gebouwen. In het centrum zijn nog vele huizen uit de 17e eeuw te zien, die heel compact bij elkaar staan. Tijdens een korte wandeling door de binnenstad kun je al heel veel ontdekken. Daarnaast is het de geboorteplaats van Rembrandt, wat je tijdens een rondgang niet zal ontgaan. Vergeet ook niet om het prachtige academiegebouw van de oude universiteit van Leiden te bekijken.

 

Hoogtepunten

Er zijn verschillende bekende plekken in Leiden die zeker de moeite waarde zijn om eens te gaan kijken. Zo zijn er verschillende interessante musea te vinden, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden en het museum Volkenkunde. Ook is het Leiden American Pilgrim Museum in het centrum te vinden. Daarnaast kun je enkele indrukwekkende kerken vinden in centrum, waaronder de Pieterskerk en de Hooglandse kerk. Mocht je eens iets anders willen bekijken dan zijn de botanische tuinen in Leiden een mooi alternatief.

 

Eten & drinken

In Leiden is op culinair vlak voor ieder wat wils. De internationale keuken is vertegenwoordigd door cafe ‘Lot en de Walvis’. Voor de Nederlandse keuken kun je terecht bij ‘Brasserie de Engelenbak’, waar de gerechten worden gemaakt van lokale, organische producten. Daarnaast zijn er nog diverse Franse restaurants te vinden. Uiteraard kun je ook voor een snelle hap gaan in het centrum van Leiden, zodat je meer tijd kunt besteden in één van de gezellige studentenkroegen.

 

Al met al is Leiden zeker de moeite waard een lang weekend te verblijven. Als je optimaal gebruik wilt maken van de indeling van de stad, overweeg dan eens om een sloep te huren. Vanaf het water kun je bijna alle hoogtepunten bekijken. Sloepdelen Leiden verhuurt het hele jaar door sloepen met een capaciteit van 12 personen, waarmee je zelf kunt varen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden