Multi travel

De geschiedenis van Falke sokken: een oude bekende

Geplaatst op

Falke is een bedrijf dat van generatie op generatie doorgegeven is. Het heeft een bijzondere geschiedenis en heeft een schitterend bloei doorgemaakt. In de blog praten we je bij over de geschiedenis van het bedrijf. Lees snel met ons mee en ontdek Falke en waar je Falke sokken kopen kunt.

Het begin van Falke

Tegen het einde van de negentiende eeuw werd Falke opgericht. We schrijven het jaar 1895. De oprichter van het bedrijf was Franz Falke-Rohen, die veel ervaring had met breien, omdat hij in het winterseizoen, als hij niet als dakdekker werkte, vooral dit werk deed om aan de kost te komen. Enige tijd ging voorbij waarna de oudste zoon van Franz, die ook Franz heette, het bedrijf overnam. Toen Franz Junior 12 jaar de leiding had van Falke, brak de Eerste Wereldoorlog uit. In deze roerige tijd was het Franz Junior die het bedrijf met veel takt en kunde wist te leiden en het zelfs tot nieuwe hoogten te stuwen.

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog (1918) kocht Falke een wol- en haargarenspinnerij om dit in 1920 te overtreffen met de bouw van een gloednieuwe fabriek waarin zelfs de nieuwste apparatuur staat om sokken te maken. Ook gingen ze de samenwerking met 8 fabrikanten aan om hun productiecapaciteit te vergroten. Maar het nog groter. Falke gaat next-level, wanneer ze in 1939 een tricotagefabriek (textielfabriek) koopt. In 1946 ontwerpt Falke haar merknaam en worden logo en woordmerk vier jaar later vastgelegd en beschermd. In de jaren daarna tot de dag van vandaag is het bedrijf innovatief geweest als het gaat om de samenwerkingen met ontwerpers als Armani, Dior, Lagerfeld en anderen. Ze winnen diverse prijzen en openen firma’s in verschillende landen binnen en buiten Europa. Ook in 2019 staat Falke bekend om de kwaliteit en design van hun producten.

Waar kan ik Falke-sokken kopen? 

Er zijn verschillende plekken waar je Falke sokken kopen kunt. Namelijk in hun eigen winkels, die je in verschillende landen kunt vinden en in ons land in Amsterdam en Den Haag. Veruit de meeste aanbieders van Falke sokken zijn online aanbieders. Belangrijk is om te bestellen bij een gedegen webshop. Deze herken je aan:

  • keurmerken;
  • uitgebreide betaalmogelijkheden en een;
  • duidelijke retournering;
  • algemene voorwaarden;

We raden je aan om je Falke sokken te bestellen bij een webshop uit een land dat de regels rond het merkrecht respecteert. Zo weet je zeker dat het geen neppe Falke sokken zijn, die in de regel gemaakt worden met inferieure materialen en ronduit illegaal zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden