Multi travel

Camper of caravan kopen: een handleiding

Geplaatst op

Campers en caravans worden verkocht met veel hogere marges dan auto’s. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat het overgrote deel van de verkopen in de zomermaanden plaatsvindt en dat er in de rest van het jaar veel minder actie wordt ondernomen. Campers en caravans zijn ook een luxe item, waardoor ze vaak worden gekocht door mensen die het thuis iets breder hebben.

Kijk voor tweedehands

Voordat je een nieuwe camper of caravan gaat kopen, overweeg dan eerst om er een tweedehands te kopen in plaats van nieuw. Dit bespaart je veel geld. Kijk bij lokale dealers voor tweedehands campers of kijk op Caravanmakelaardij.nl.

Aan een gebruikte camper of caravan zie je niet snel dat hij tweedehands is; iets wat je bij bijvoorbeeld auto’s al vrij snel kunt zien. Maar het kopen van een tweedehands caravan of camper kan je zomaar een paar duizenden euro’s schelen; ook als hij pas twee jaar oud is.

Koop niet bij het eerste bezoek

Elke verkoper weet dat het eerste bezoek het beste moment is om iemand iets te verkopen.  Hun doel is om je te matchen met een trailer die je bevalt en je het gevoel te geven dat je alles moet doen wat nodig is om hem te kopen.

Het is goed om de verkoper vanaf het begin duidelijk te maken dat je de winkel alleen bezoekt om de prijzen te vergelijken. Zo zet je jezelf in een betere onderhandelingspositie als je wilt onderhandelen over de prijs. Het wachten met kopen is ook goed omdat je dan de tijd hebt om na te denken. Wanneer je de eerste de beste camper of caravan koopt, kan je daar later zomaar spijt van krijgen.

Huren voordat je koopt

Als je overweegt om een camper of camper te kopen, is het slim om er eerst een te huren om er zeker van te zijn dat het er een is waar je echt van zult houden. Het is een flinke investering en het kopen van de verkeerde kan een kostbare fout zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden