Multi travel

3 tips voor de vakantieganger die lang en/of ver weg gaat

Geplaatst op

We worden als samenleving steeds reislustiger. Er is zoveel meer te zien in de wereld dan alleen ons eigen (prachtige) landje en zelfs ons continent. Ieder jaar groeit het aantal mensen die het vliegtuig pakt naar bestemmingen aan de andere kant van de oceaan. Dat soort vakanties vereisen een iets andere voorbereiding dan een weekendje Londen of een midweekje Barcelona. In deze blog hebben we een aantal essentiële tips voor je op een rijtje om te zorgen dat je niet voor (negatieve) verrassingen komt te staan.

Verzekeringen en inentingen

Laten we beginnen met de meest overduidelijke maatregelen die je vooraf kunt nemen. Check ten eerste of ze vanuit de GGD bepaalde inentingen verplichten en aanraden voor de landen waar je naartoe gaat. Het is verstandig om ook de optionele inentingen te nemen, om zeker te zijn dat je niet ernstig ziek wordt door iets wat voorkomen had kunnen worden. In het ziekenhuis liggen is al niet prettig en in bepaalde landen is het nog een stuk onprettiger dan in Nederland. Daarnaast kan een bezoekje aan het ziekenhuis of bepaalde ongevallen enorm veel geld kosten als je niet goed verzekert bent. Voor korte tripjes wordt een reisverzekering vaak niet afgesloten, maar op lange reizen is het essentieel. Reis je echt veel? Neem dan een doorlopende reisverzekering.

Plan je verblijf, voor een deel

Het klinkt voor sommige reisliefhebbers als de ultieme vakantie; een enkeltje boeken naar een ver land en met je backpack het avontuur aangaan. Immers zijn de onverwachte en ongeplande momenten vaak degene waar je achteraf met het meeste plezier op terugkijkt. Echter, het is toch aan te raden om in ieder geval een deel van je reis te plannen. Een goed voorbeeld is een verblijfplaats voor de eerste paar overnachtingen. Vanuit daar kun je genoeg ruimte laten voor spontane avonturen en uitstapjes. Zorg wel dat je een beetje weet wat er in de buurt aan overnachtingen mogelijk is. Je wil niet ‘s avonds om 23:00 na een enorm lange dag nog op zoek moeten naar een plek om te slapen.

Flexibiliteit en voorbereiding gaan hand in hand

Zoals eerder al een beetje duidelijk is geworden, kun je je op meerdere manieren voorbereiden. Er zijn ook talloze blogs over checklists die je moet maken en culturele dingen die je moet leren voordat je aan een dergelijke reis begint. Wat je echter niet moet vergeten is om een zekere mate van flexibiliteit te hebben. We kunnen namelijk garanderen dat het ooit anders zal lopen dan je in gedachte had. Het kan bijvoorbeeld al beginnen met je bagage. Al heb je met de grootste zorg je backpack volgeladen met spullen, als ze bij een overstap je koffer vergeten kan je planning zomaar in de war lopen omdat je daar op moet wachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden