Multi travel

3 tips bij het kiezen van je reisverzekering

Geplaatst op

Of je nu een lange reis gaat maken of een weekje op vakantie, het is altijd aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Tegenwoordig sluit je een verzekering heel gemakkelijk online af en stel je de polis helemaal naar wens samen. In dit artikel geven we 3 tips om de keuze voor een verzekeraar te vergemakkelijken.

1.      Doorlopende of losse reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering heb je nergens omkijken naar: in elke reis die je gedurende het jaar maakt is alles gedekt. In sommige gevallen is het goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als je minimaal drie keer per jaar op vakantie gaat. Ga je minder vaak op vakantie, dan is het waarschijnlijk goedkoper om voor elke reis een tijdelijke verzekering af te sluiten.

2.      Kies voor meervoudige dekking

Als je hebt besloten of je voor een doorlopende of losse reisverzekering gaat kiezen, dan gaat je volgende besluit over de verzekeraar. Doorgaans is het goedkoper om voor een meervoudige dekking te kiezen en je reisverzekering af te sluiten bij de verzekeraar waar je bijvoorbeeld ook je auto, inboedel etcetera verzekerd hebt. Veel partijen geven bijvoorbeeld stapelkorting: hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je krijgt.

3.      Check de polisvoorwaarden

Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van je reisverzekering om er zeker van te zijn dat alle zaken die voor je vakantie belangrijk zijn ook gedekt worden. Niet alle verzekeringen dekken bijvoorbeeld annuleringen van vluchten en accomodaties bij ziekte, waardoor je niet kunt reizen.

Daarnaast beschikken we tegenwoordig allemaal over dure apparatuur, zoals laptops, camera’s en smartphones. Veel reisverzekeringen hebben een limiet voor dergelijke items ingesteld. Check of die limiet ook de waarde van jouw apparatuur dekt voordat je de verzekering afsluit of kies voor een polis die hogere limietten heeft.

Bij CZ (Ohra) krijg je unieke voordelen op je reisverzekering en ben je goed verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Als je nu een reisverzekering afsluit krijg je bovendien 5% korting. Bel de CZ klantenservice voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden