Multi travel

2 dingen die je kunt doen in Rotterdam

Geplaatst op

Rotterdam ligt in Zuid-Holland en is na Amsterdam de grootste stad van het land. Rotterdam telt zo een 630.000 inwoners. Ook is de bekende Europoort hier te vinden. Deze haven ligt aan de Rijn-Maas-Schelde delta. Doordat het centrum van Rotterdam in 1940 bijna volledig was verwoest, werd de stad na de oorlog herbouwd. Er werden nieuwe moderne winkelstraten, woonwijken en hoogbouw aangelegd. Hierdoor is Rotterdam een stuk moderner geworden. Vandaag de dag is er veel te zien en te beleven in Rotterdam met verschillende uitgaansmogelijkheden, musea, prachtige architectuur, toeristische attracties en voor de liefhebber een escortservice Rotterdam

Bezoek de Markthal 

De Markthal is een prachtig stukje architectuur dat in 2009 is gebouwd. De markthal dient zowel als kantoorgebouw als een plek voor marktkraampjes. Het ontwerp van het gebouw is vrij uniek met zijn grote halfronde grijze gevel, met uitzicht op de omliggende binnenplaats door de grote ramen. De binnenkant van het gebouw is voorzien van een prachtig kunstwerk van Arno Coenen en toont verschillende kleurrijke vruchten, planten, insecten en bloemen.

Het marktgedeelte van de Markthal bevat een groot aantal winkels, kraampjes, restaurants en bars zoals een theebar, een tapasbar, een “world of drinks” winkel en meer dan 70 andere verschillende bedrijven. Het is echt een toffe en levendige plek om te bezoeken en het een en ander te proeven. 

Loop over de Erasmus brug 

Deze monumentale brug overspant de Nieuwe Maas en loopt vanaf de samenvloeiing van de rivieren Noord en Lek. De lengte van deze indrukwekkende brug strekt zich uit tot een immense 802 meter en is daarmee de op één na grootste van Nederland. De brug heeft de bijnaam ‘Zwaan’ vanwege de grote staande mast die lijkt op de hals van een zwaan.

In het midden van de brug bevindt zich een basculegedeelte dat opengaat om grotere schepen door het water te laten varen. Dit staaltje moderne techniek zorgt voor een indrukwekkend decor voor de haven van Rotterdam en is een mooi bouwwerk om te bewonderen en overheen te lopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vind op onze site tal van interessante blogs om ideeën op te doen voor je vakantie.

Contactgegevens

Via info @ multitravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden